Sıkça Sorulan Sorular

  • LPG sistemi taktırmak ile ne elde ederiz?

    LPG sistemi taktırarak en başta en az %40-%45 tasarruf ederiz. Bununla birlikte temiz bir yanma sağladığından dolayı çevreyi kirletmez ,bujilerin ömrünü uzatır,kurum yapmaz ve motor yağı kirlenmez.

  • LPG de aracımız ne kadar yakıt tüketir?

    Araçlarımızın lpg tüketimi hesaplanırken aracın benzin tüketimi göz önüne alınmalıdır. Aracımız benzinde km de ne kadar yakıyor ise benzin ile lpg arasındaki farktan dolayı tasarruf ederiz. Örnek verecek olursak ortalama 300ykr yakan bir araç lpg de %40 olarak baz alırsak 180ykr yakmış oluruz. Başka bir yöntem ile bakarsak 100km ortalama yakıtı 10lt olan aracınız lpg de ortalama olarak 10.8-11lt yakıt tüketir. Lpg nin lt fiyatı ile çarparsak 100 km yakıtınız ortaya çıkar.

  • Aracımızın LPG yakıtını nasıl hesaplarız ?

    Aracımızın lpg tüketimini net olarak deponuzu tamamen bitirdikten sonra gazınızı fulleyin km sıfırlayın ve gaz tekrar tamamen bitinceye kadar gaz almayın. Alınan miktarı gittiğiniz km bölün böylece net bir sonuç ortaya çıkar.

  • Aracım LPG sisteminde patlama yapıyor ne yapmalıyım ?

    Aracımız lpg sisteminde patlatma yapıyor ise öncelikle bakacağımız aracımızın ateşleme sistemidir. Ateşleme sisteminde buji – buji kabloları distribitör kapağı bobinleridir. Bunların herhangi birinde eksik ateşleme yada atlatma var ise orijinal parçaları ile değiştirin.

  • Aracımızın LPG periyodik bakımları hangi aralıklarda olmalı ?

    Araclarımıza lpg takıldıktan sonra her 10000 km de bir filtre bakımları yapılmalıdır. Aksi halde araç garanti kapsamı dışı kalır. İlerleyen kmlerde daha büyük sorunlar ile karşılaşılabilir. Filtreler değişirken aracın lpg ayarları kontrol edilir,gaz sızdırmazlık kontrolü yapılır.

  • Aracımızda bulunan LPG yi ruhsatımıza işletmek için hangi yolları takip etmeliyiz?

    Aracınızın lpg sistemini ruhsata işletmeniz için sıra ile yapılacak olanlar. Aracınıza ait bir lpg projeniz olması gerekir.projeler montaj yapılan firma tarafından verilmektedir. Projeden sonra yapılacak şilemler sırası ile söyledir: Aracınızın egzos emisyon pulu varmı yok ise ilk olarak işe bundan başlayın 2 adet ek-1 formu doldurun.(trafik müşavirleri) Aracınız muayeneye gideceği için temiz kağıdı (borcu yoktur belgesi) Sızdırmazlık raporu montaj yapılan il sınırları içinde ayrı yerde bulunmaktadır. Araç muayene (tespit) Son işlem olarak aracınızın ruhsata bağlı olduğu şubeden ruhsatlarınızı değiştirmektir.

  • Otogaz sistemleri ne kadar güvenilirdir ?

    Makine mühendisleri odasına kayıtlı tse belgelerine sahip olan yerlerde montaj yaptırmak kaydı ile güvenliğiniz sağlanmış olacaktır. Aracınızın depolarını fuller iken aracınızı sallamayın salladığınızda multivalf (şamandıra) arızalanma riski fazladır. Şamandıralar %80 doluma göre ayarlanmıştır. Gazı fullerken gazın dolmasına yakın şamandıranızdan ses gelecektir.Bu ses arıza sesi değildir,şamandıranın emniyete geçme sesidir.düzgün bir şekilde montaj yapıldığı takdirde benzin sisteminizden daha güvenlidir.

  • Garanti süresi ne kadardır.Garantisi , takılan markaların bütün servislerinde geçerli midir?

    Kullandığımız lpg kitlerinin garantisi 2 yıldır. Garantiler marka marka değişiklik gösterir.

  • Tehlikeli bir durum hissetiğimizde ne yapmalıyız?

    Aracımızda tehlikeli bir durum hissettiğimizde aracımız sgı sistem ise kendisi gazı kesecektir ve aracınız otomatik olarak benzin ile yoluna devam edecektir. Bunun dışında karburatörlü aracımızda herhangi bir tehlike hissedersek kontağı kapatmalı aracımızın arka bölümünde bulunan lpg tankımızdaki emniyet vanalarını kapatmalıyız.

  • Aracımıza LPG sistemi taktırmadan önce hangi kontrollerden geçirmeliyim?

    Araclarınıza lpg sistemi takılmadan önce motor ustalarımız tarafından kontrol edilir.Sağlıksız bir çalışma görüldüğünde aracın benzin enjeksiyon sistemlerine bakılmak üzere arıza tespit cihazına bağlanır. Kısacası aracınızın motoruna check up yapılır.

  • Hangi araçlara sıralı sistem otogaz montajı yapılmalıdır ?

    3-4-5-6-8 silindirli çok noktadan püskürmeli elektronik enjeksiyon sistemine sahip olan bütün araçlarımıza SGI sistem takılabilir.

  • Hangi araçlara LPG sistemi takılmaz ?

    Alfa romeo jts tüm FSI motorlu araçlar ile Renault safrane gaz takılamaz.

  • Dizel araçlara otogaz sistemi takılabilir mi?

    Dizel araçlarımıza otogaz calışmaları arge halinde devam etmektedir. %15-%25 arasında yakıt tasarrufundan bahsedilmektedir.Dizel otogaz sistemlerinde araçlarımız hem mazot hemde lpg yı aynı anda yakan bir sistemdir. Arge calışmaları devam ettiği için firma olarak gelişmeleri takip etmekteyiz.

© Copyright © Üstün LPG 2024. || Tüm hakları saklıdır.
Web Tasarım Teknobay.